galeriegevaert.be

18.02.2024 - 03.03.2024

woensdag, zaterdag en zondag
14:00 - 18:30 uur

galerie gevaert • Hille 101-103, 8750 Zwevezele

SIBI SIBI

Ann-Sophie Deproost / Bart Gielen / Evy Toye / Frans Vercoutere / Ilse Gijsberts / Joost Gevaert / Merel Cremers / Nicolas Van Parys / Nina Van Denbempt / Pieter-Jan Debusschere / Randoald Sabbe / Toon Jans / Zoon van de Schrijnwerker


In de galerie wijden we met de SIBI SIBI collectie twee muren aan een steeds wisselende verzameling met werken van diverse kunstenaars. Werken die stuk voor stuk deel kunnen uitmaken van onze indentiteit en ons visuele zijn. We focussen hierbij op kwalitatief werk met een toegankelijke prijs.

Elke verzamelaar stelt op een eigen wijze samen, drukt een persoonlijke stempel, creëert een DNA. Daardoor wordt de verzameling als groep een beeld op zich, ontstaat er een nieuwe vormentaal. Hoe verhouden de werken zich tegenover elkaar, welke dialogen ontstaan er?

Een gevoel dat in één oogopslag binnenkomt en waar je als kijker op kan inzoomen, binnenkijken in de denk- en belevingswerelden die de verschillende kunstenaars van elkaar onderscheiden of onderling verbinden. Een verzameling als tijdscapsule en tijdsreis.

De werken die we selecteren kunnen het begin zijn van een nieuwe verzameling of een uitbreiding van iets bestaand. Het zijn toegankelijke, betaalbare werken. Een aanmoediging om als kijker een element uit de verzameling te halen en er zelf een nieuw verhaal aan te breien.

In de galerie blijven we verzamelen doorheen het jaar, met een onregelmatig verschijnen en verdwijnen. Een continue spanning zonder dat het ene werk het andere overheerst. We laten ons niet beperken door één bepaald medium, anciënniteit of oplage. Elk werk wordt minimum 3 maanden en maximum 1 jaar tentoongesteld.